Serdecznie zapraszamy producentów wyrobów regionalnych i tradycyjnych oraz osoby reprezentujące firmy gastronomiczne, gospodarstwa agroturystyczne lub koła gospodyń wiejskich z województwa wielkopolskiego do udziału w XXIV edycji konkursu wojewódzkiego „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów”.
Konkurs jest organizowany w dwóch etapach – pierwszy tzw. regionalny odbywa się na terenie województwa wielkopolskiego, gdzie komisja konkursowa przyznaje regulaminowe nagrody i wyróżnienia (ufundowane przez Samorząd Województwa Wielkopolskiego) oraz nominuje produkty do nagrody „Perła”. Drugi etap to finał krajowy konkursu, który odbędzie się w trakcie trwania targów „Smaki Regionów”, gdzie podczas uroczystej gali wręczone zostaną statuetki „Perły”.
Finał wojewódzki odbędzie się 14 czerwca 2025 r. w Kórniku podczas XXX Kórnickiego Spotkania z Białą Damą.
Szczegółowe informacje na temat konkursu dostępne na stronach https://www.umww.pl/artykul/konkurs-nasze-kulinarne-dziedzictwo-smaki-regionow oraz https://www.produktyregionalne.pl/nkd.html.